پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ۰۴

حذف قبوض کاغذی جریمه | روش پرداخت خلافی بدون شناسه قبض

۵۹ بازديد

راه‌های مختلفی برای پرداخت جریمه‌های رانندگی وجود دارد. از اپلیکیشن‌های استعلام خلافی خودرو گرفته تا پرداخت خلافی با دستگاه عابربانک که همگی برای راحت‌تر کردن روند پرداخت قبوض جریمه در اختیار شما هستند اما برای پرداخت انواع قبوض از طریق دستگاه خودپرداز (ATM) به شناسه قبض نیاز دارید. در این مقاله  نحوه دریافت خلافی خودرو با شناسه قبض و بدون استفاده از آن را شرح خواهیم داد.

انواع قبض های جریمه

قبض جریمه تسلیمی: در این نوع قبض مامور راهنمایی و رانندگی با دریافت مدارک راننده و همچنین مدارک وسیله نقلیه، قبض تسلیمی را با جزئیات یادداشت کرده و قبض جریمه را به شخص راننده تحویل می‌دهد. این قبض، با نام قبض دست نویس هم شناخته می‌شود.

 جریمه دو برگی

در صورتی که به دلیل ارتکاب تخلفی، پلیس راهنمایی و رانندگی فرمان ایست صادر کند و راننده عمدا یا سهوا به فرمان پلیس توجهی نکند قبض جریمه دوبرگی صادر می‌شود. علت نام دوبرگی برای این نوع قبض نیز این است که پلیس اقدام به صادر کردن دو قبض جریمه برای راننده می کند. قبض اول مربوط به تخلف خودرو و قبض دوم به علت عدم توجه به دستور ایست پلیس است.


قبض جریمه الصاقی: این نوع قبض زمانی صادر می‌شود که معمولاً وسیله نقلیه در محلی پارک شده و راننده در محل حضور ندارد. در این حالت مامور راهنمایی و رانندگی به دلیل تخلف انجام شده (مثلا پارک در محل ممنوع) قبض جریمه را صادر می‌کند. از آنجایی که مدارک خودرو و راننده در این حالت در دسترس نیست، یک قبض عمومی صادر شده و اطلاعاتی نظیر شماره پلاک، نوع خودرو و رنگ در آن درج می شود و به ماشین چسبانده (الصاق) می شود. 

جریمه دوربین: همانطور که از نام این نوع قبض نیز مشخص است، این نوع جریمه توسط دوربین‌های راهنمایی و رانندگی انجام می‌شود.

دوربین‌های راهنمایی و رانندگی دو نوع هستند:

  • دوربین‌های هوشمند
  • دوربین‌های اپراتوری

دو برابر شدن جریمه رانندگی

در روش‌های تسلیمی، الصاقی و خودداری مبلغ جریمه بعد از گذشت 60 روز در صورت پرداخت نشدن دوبرابر می‌گردد. اما در روش‌های دوبرگی و ثبت با دوربین این مبلغ جریمه بعد از گذشت 60 روز و در صورت پرداخت نشدن دو برابر نمی‌شود و شما ملزم به پرداخت همان مبلغ اصلی جریمه هستید. اگر برای جرائم تسلیمی، الصاقی و خودداری برگه جریمه صادر نشده بود حتما قبل از اتمام مهلت پرداخت 60 روزه شناسه قبض خود را پیگیری کنید تا مبلغ جریمه شما دو برابر نشود. 

 

چرا جریمه رانندگی من شناسه قبض ندارد؟

برای پرداخت جریمه با استفاده از دستگاه ATM باید شناسه قبض جریمه موجود باشد، به همین دلیل عده ‌ای از مالکان وسایل نقلیه به دنبال شناسه قبض هستند. بعضی از جرائم رانندگی صادر شده شناسه قبض ندارند. این مشکل به دلیل دستی بودن سرویس راهور پیش می‌آید و مدتی طول می کشد که برای برخی از جریمه ها شناسه قبض صادر شود. اگر 20 روز از تاریخ صدور جریمه شما گذشته باشد و هنوز شناسه قبضی برای شما صادر نشده باشد برای دریافت شناسه قبض جریمه خود می‌توانید:

  • شماره VIN خودرو را به همراه یک ستاره به سرشماره ۱۱۰۱۲۰۲۰۲۰ پیامک کنید تا شناسه قبض و میزان کل جریمه خودرو را دریافت کنید.
  • با مراجعه حضوری به مراکز پلیس+10 و با به همراه داشتن مدارک خودرو و کارت شناسایی معتبر، برگه خلافی خودرو را دریافت کنید که در آن شناسه قبض موجود است. البته این روش با توجه به هزینه بر بودن به صرفه نیست و زمان زیادی نیز از شما می‌گیرد. 


حذف قبض کاغذی جریمه

در سیستم جدید رانندگان قبض جریمه دریافت نمی‌کنند و سیستم جدید جایگزین سیستم کاغذی دستی و سنتی خواهد بود.

از جمله مهمترین مزیت‌های این سیستم آنلاین بودن و تسریع در اعمال قانون، است که در آن بطور همزمان، شماره خودرو را وارد و علاوه بر صدور خلافی جدید، میزان خلافی‌های گذشته و توقیفات احتمالی خودرو نشان داده می‌شود.

در سیستم جدید، شماره قبض، تاریخ، نوع و علت جریمه شدن، شناسه قبض و شناسه پرداخت، پیامک می‌شود و راننده یا مالک خودرو می‌تواند در همان لحظه، آن را از طریق سامانه ۱۲۰ پلیس راهور یا روش‌های دیگر پرداخت کند. در سیستم جدید، خطای انسانی به حداقل می‌رسد.

فرآیند اعتراض به قبض‌ جریمه راهنمایی رانندگی

در صورتی که به جریمه‌های نوع دوربین اعتراض وجود داشته باشد، راننده باید به مراکز اجرائیات پلیس مراجعه کند. معمولا این مراکز در محل خود پلیس راهنمایی و رانندگی هستند. اما برای سایر قبوض فرآیند به این گونه است که راننده باید با مراجعه یه یکی از دفترهای پلیس +۱۰ در سطح کشور، اقدام به تهیه گزارش و اعتراض خود به قبض‌های صادر شده نمایند. سپس با ثبت در سیستم در اولین فرصت (معمولا ۲۴ تا ۴۸ ساعت) از طریق پلیس راهور گزارش بررسی شده و جوابیه آن صادر می‌گردد. در ادامه اگر راننده بازهم نسبت به رای صادر شده اعتراض داشته باشد، باید به واحد‌های بازرسی و رسیدگی به تخلفات خود راهور مراجعه نموده تا اعتراضشان دقیق‌تر بررسی شود. اعتراض به جریمه معاینه فنی نیز همین روند را دارد.

استعلام و پرداخت جرائم رانندگی بدون نیاز به شناسه قبض

شما می‌توانید با استفاده از اپلیکیشن‌ها و سایت‌هایی نظیر قبضینو، پیشخوان 24 و ... جرایم رانندگی را بدون نیاز به شناسه قبض پرداخت کنید.

در سرویس استعلام و پرداخت جرائم قبضینو، با وارد کردن شماره بارکد پشت کارت ماشین تمام قبض های پرداخت نشده خودرو به همراه جزئیات قبض مانند مبلغ جریمه، زمان و مکان جریمه شدن خودرو، نوع قبض جریمه (تسلیمی، الصاقی، دوربین) و علت تخلف نمایش داده می شود. در کنار نسخه تحت وب قبضینو می‌توانید از نسخه های اندروید و IOS قبضینو نیز استفاده کنید. با قبضینو دیگر نیازی به نسخه کاغذی قبض جریمه خود ندارید و به سرعت می‌توانید خلافی خود را استعلام بگیرید و پرداخت کنید.

لازم به ذکر است که به دلیل سیستم دستی پلیس راهور ممکن است حذف قبوض از این سامانه‌ها چند روز کاری زمان ببرد. اگر شما قبوض خود را از طریق این سامانه‌ها پرداخت کرده باشید، اجازه پرداخت مجدد به شما داده نمی‌شود بنابراین دیگر نیازی نیست نگران عدم پرداخت قبوض یا پرداخت تکراری آن‌ها باشید.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.